Morgensamling


Hver uge holder vi dig opdateret om, hvad der rører sig på skolen. Det gør vi på vores morgensamlinger. De foregår i et 10-frikvarter i løbet af ugen i ’Badekarret’. Et par elever fra morgensamlingsudvalget står for programmet og vores rektor Kirsten er ordstyrer.

På morgensamlingen får du måske info om den kommende fest fra festudvalget, en kommende fodboldturnering, den kommende AG LAN Night, den kommende talentcafé, vi fejrer elever, der har været af sted til talentkonkurrencer eller noget helt andet.

Vil du låne mikrofonen og annoncere noget der sker på skolen – skriv til morgensamlingsudvalget på Lectio, så får du ordet i næste uge.

Fester


Fester skal der til – de er en vigtig del af gymnasietiden. Vi holder seks fester om året, starter med introfesten i august måned og slutter med årets Gallafest i maj måned!

Alle fester er arrangeret af vores festudvalg, som også bestemmer festens tema. Vi har haft Rave-fest, Bond-fest, Fastelavns-fest, Toga-fest og meget mere. Året slutter af med Gallafesten, som har sit helt eget tema med limousinekørsel, partybusser, røde løbere, lysende fakler, god mad, lanciersdans, stilige smokings samt de smukkeste kjoler.

Ved alle fester er der altid lærere, SSP-personale, professionelle vagter og en ledelsesperson til stede. Du kan ikke selv have drikkevarer med til festen, men du kan købe øl og sodavand til absolut rimelige priser. Du kan ikke ryge til festerne, da hele skolen og skolens område er røgfri, men du kan danse og kysse – alt det du vil.

Festudvalget mødes med vicerektor inden hver fest for at sikre, at der er styr på det hele. Hvis du kunne tænke dig at deltage i festudvalget og være med til at arrangere årets fester, så skriv til festudvalget på Lectio.

Læs mere ⌄

Fredagscafé


Der er ikke noget mere hyggeligt end at slutte ugen af med en fredagscafé. Det gør vi 6 gange om året, hvor du kan hygge med din klasse og alle dine andre venner fra kl. 15.30 – 17.45.

Caféudvalget sælger sodavand og øl, og måske har caféudvalget sørget for noget underholdning, ellers bliver der bare snakket, grinet, spillet kort, spillet bordfodbold og måske kysset i hjørnerne.

Der er altid lærere til stede til cafeen samt vores professionelle vagter. Hvis du vil være med i caféudvalget, så skriv til dem på Lectio.

Talentaftener


To gange om året er der LIVEmusik på skolen om aftenen. Musikken leverer du og andre af skolens elever.

Musikholdene på skolen arrangerer aftenen og alle kan melde sig til at optræde med deres band eller bare med en solo-optræden. En klasse sørger for, at der er kaffe og kage, som kan købes for billige penge.

Så kom endelig og fyr den af på scenen – eller nyd dem, der gør det.

Musical


Hvert år har vi musical på skolen. Hvert andet år er den styret af lærere, hvert andet år styrer eleverne den selv. Til de store roller er der auditions, men ellers er alle velkomne til at være med på eller bag scenen.

Op til 60 elever er hvert år med til skabe årets forestilling, nogle arbejder med kostumer, andre med scenografi, lys, lyd, sminke, musikken – og nogle står på scenen som skuespillere og sangere.

Så har du lyst til at tage del i det fantastiske fællesskab, hvor du sammen med andre elever skaber en musical, så meld dig endelig til i starten af skoleåret. I øver på eftermiddage og op til musicalens premiere plejer der også at være øvning i et par weekender.

I 2014 spillede eleverne ’Jeppe’ (i en moderne udgave) og tidligere år har eleverne spillet ’Beskidte tanker’, ’The Resistance’, ’Forsoning’, ’Grease’ og mange andre gode forestillinger.

Så sørg for at melde dig, hvis du vil prøve kræfter med skuespillet, nyde det fantastiske fællesskab og være med til at skabe en forestilling sammen med andre.

Læs mere ⌄

Koncerter


Årets traditionsrige julekoncert afholdes en decemberaften i Engholmkirken ved siden af skolen. Musikholdene opfører stemningsfulde julenumre og forældre og venner får en smuk oplevelse med sig hjem.

Alle elever der har musik på AG deltager i årets julekoncert, og ved denne lejlighed er det især det akustiske og mere klassiske repertoire, der kommer på banen. Traditionen tro afsluttes koncerten med en flot opførelse af nummeret 'Hallelujah-koret' fra Händels 'Messias’. Det bliver ikke mere smukt og stemningsfyldt. Så tag endelig dine forældre og dine venner med – og der er også plads til mormor i kirken.

Desuden holder vi forårskoncert i april/måj måned, hvor alle de afsluttende musikhold optræder og spiller deres eksamensnumre for forældre og venner.

Dimission


Den sidste fredag inden sommerferien, fredag d. 23. juni, fejrer vi årets studenter. Det er denne dag, at skolens studenter officielt springer ud. Endelig efter 3 år kan den eftertragtede hue sættes på dit hoved, og det skal fejres.

Vi fejrer det med en smuk og højtidelig dimission i AG’s store fællesområde ’Badekarret’. Vores 3.g-elever marcherer ind, stolte og glade, mens hele ’Badekarret’ fyldt med stolte forældre og familie, venner, lærere, ledelsen og andre elever beundrer de ny-udsprungne studenter.

Det er en god ide at komme i god tid, hvis du er i familie med studenterne. Skolens P-plads kan ikke rumme alle bilerne, så parkér gerne ved Meny eller overfor skolen ved plejehjemmet.

Vi har reserveret alle de forreste rækker i ’Badekarret’ til vores studenter og fra vores talerstol vil skolens rektor Kirsten holde årets dimissionstale – ligesom en hemmelig udpeget elev vil holde årets elevtale. Derefter får alle elever personligt overrakt deres studenterbevis og vi tager de absolut sidste klassebilleder af de stolte studenter. Du kan selv købe billedet af vores fotograf, og skolen sætter dette billede op på kontorgangen af alle AGs studenter gennem tiderne.

Efter dimissionen kører studenterne i de flot pyntede vogne ud på – måske deres livs sjoveste vogntur – for at aflægge alle familier et visit.

Program: 

9.00: Studenterne møder i G/H-fløjen (familier skal senest være på plads i Badekarret senest kl. 9.10 - kom gerne i god tid)

9.15:  Indmarch

11.15: Dimissionen er slut og skolen byder på lidt at drikke i G/H-fløjen

ca. 12.00: Studenterne forlader skolen i vognene

Læs mere ⌄