Studieretning 16

Dette er en studieretning, som kombinerer det musiske og det sproglige. Studieretningen lægger særlig vægt på det kreative, og her kombineres teori og praksis i høj grad. I starten af dette skoleår har vi budt velkommen til en helt ny musikafdeling med et stort musiklokale og flere øvelokaler.  Disse rammer kommer til at være et stort aktiv for studieretningen.

Som elev i denne studieretning bliver du en del af et stærkt fællesskab på tværs af de tre årgange. Det er i høj grad dig og dine klassekammerater, der er med til at sætte den sociale og kulturelle dagsorden på AG gennem arrangementer som bl.a. koncerter, musicals og talentcaféer. Eleverne på denne studieretning brænder for studieretningsfagene, som de oplever som både spændende, udfordrende og udviklende.

I musikfaget kommer du til at spille, synge samt analysere både rock, jazz og klassisk musik. Du skal også arbejde med musikteori og skriftlige musikarrangementer.

I engelsk udbygges dine sproglige færdigheder, både de mundtlige og de skriftlige, og din evne til at fortolke og forstå tekster. Du kommer til at arbejde med deres historiske, sociale og kulturelle aspekter. Du vil i din tekstlæsning komme vidt omkring – lige fra Shakespeare til rap.

Studieretningen giver rig mulighed for at samarbejde på tværs af fagene f.eks. med emner som amerikansk rapkultur, musikvideoer, engelsk undergrundsrock, bluesmusikkens oprindelse, musicalgenren og klassisk filmmusik.

Studieretningen giver dig også mulighed for at skrive et skarpt defineret studieretningsprojekt, hvor fagene spiller virkelig godt sammen og beriger hinanden. Emnerne kan f.eks. være brugen af musik i Ringenes Herre-filmene, Coldplays æstetiske univers eller musicals.

Vi tager ofte ud for at opleve den levende musikverden til koncerter, korworkshops, i operaen mm. Se hvad der foregår i dette skoleår på AG musikkalenderen.

På denne studieretning er der også rig mulighed for studieture med et stærkt fagligt sigte! Man kunne f.eks. tage en tur til Manchester og Liverpool og arbejde med The Beatles og brit-pop.

Se hvilke videregående uddannelser studieretning 16 giver direkte adgang til. Du skal selv angive 2. fremmedsprog og dine valgfag og niveauer for disse, så de tages med i betragning. Det er ikke alle fag i gymnasiets fagrække, der optræder på ’Adgangskortet’. Det er således kun de fag, som direkte tæller i forhold til optagelse på en videregående uddannelse, der er medtaget på listen.