Studieretning 17

Dette er en studieretning, som kombinerer det musiske og det matematiske. Studieretningen lægger særlig vægt på at kombinere teori og praksis I starten af dette skoleår har vi budt velkommen til en helt ny musikafdeling med et stort musiklokale og flere øvelokaler.  Disse rammer kommer til at være et stort aktiv for studieretningen.

Som elev i denne studieretning bliver du en del af et stærkt fællesskab på tværs af de tre årgange. Det er i høj grad dig og dine klassekammerater, der er med til at sætte den sociale og kulturelle dagsorden på AG gennem arrangementer som bl.a. koncerter, musicals og talentcaféer. Eleverne på denne studieretning brænder for studieretningsfagene, som de oplever som både spændende, udfordrende og udviklende.

I musikfaget kommer du til at spille, synge samt analysere både rock, jazz og klassisk musik. Du skal også arbejde med musikteori og skriftlige musikarrangementer.

Vi tager ofte ud for at opleve den levende musikverden til koncert, korworkshops, i operaen mm. Se hvad der foregår i dette skoleår på AG musikkalenderen.

I matematik stifter du bl.a. bekendtskab med klassiske matematiske discipliner som funktioner, geometri og trigonometri. Vi arbejder med at styrke din logiske tankegang, bruge matematik i hverdagen, og faget vil gøre dig i stand til at gennemskue holdbarheden af forskellige matematiske argumenter.

Studieretningen giver rig mulighed for at samarbejde på tværs af fagene i emner som f.eks. lyd, akustik og stemningssystemer samt indspilning og redigering af egne sange. Desuden er emner som fourieranalyse, matematiske kompositionsprincipper, synthesizere, det gyldne snit og ’byg-selv instrumenter’ oplagte at arbejde med.

Vi tager ofte ud for at opleve den levende musikverden til koncerter, korworkshops, i operaen mm.

Se hvilke videregående uddannelser studieretning 17 giver direkte adgang til. Du skal selv angive 2. fremmedsprog og dine valgfag og niveauer for disse, så de tages med i betragning. Det er ikke alle fag i gymnasiets fagrække, der optræder på ’Adgangskortet’. Det er således kun de fag, som direkte tæller i forhold til optagelse på en videregående uddannelse, der er medtaget på listen.