DM i sprog med to vindere fra AG i spansk

Frederik Routhe Bagger og Chiara Isabella Di Rubbo fra 3c på Allerød Gymnasium kan nu officielt kalde sig Danmarksmestre i Spansk på gymnasieniveau efter sejren ved DM i Sprog, der blev afholdt fredag d. 28/11-14 på Gammel Hellerup Gymnasium.

5 ud af 19 deltagende gymnasier fra hele Danmark havde kvalificeret sig til semifinalen ved at deltage i en indledende, internetbaseret test. Hvert gymnasium stillede med et hold bestående af 2 deltagere og 5 holdkammerater, der skulle fungere som heppere og jokere i konkurrencen.

Frederik og Chiara, som havde følgeskab af hepperne og klassekammeraterne Morten , Sofie, Sophie, Simone og Ida, kæmpede mod spanskelever fra Rødkilde, Gammel Hellerup, Egå og Vordingborg Gymnasium.

Eleverne blev i semifinalen testet i ordforråd og grammatik i form af rebusser, memory-spil og sætningspuslespil, og Allerød og Vordingborg gik – med lige mange point – videre til finalen. Her blev finalisterne udover grammatik og ordforråd også testet i lytteøvelser og i deres almene viden om den spansksprogede verden og kultur. Og selvom deltagerne fra Vordingborg var gode, endte deltagerne fra Allerød Gymnasium med at vinde stort over deres konkurrenter.

De glade vindere kunne udover et kæmpe selvtillids-boost og titlen som Danmarksmestre i Spansk hver gå hjem med en iPad mini, som var 1. præmien.

Efterfølgende blev de interviewet på P1 Eftermiddage.

Hør interviewet med deltagerne fra 3c på P1 Eftermiddag: https://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-eftermiddag-45#!/