Melissa blandt vinderne i DM i novelleskrivning

3vy blev i forbindelse med et novelleskrivnings-forløb i faget dansk opfordret til at sende deres noveller ind til Forfatterforeningens novellekonkurrence- DM i novelleskrivning. Fra hele landet blev der sendt i alt 170 noveller ind, og Melissa Høeg Marcher fra 3vy var en af de 20 heldige vindere, som blev præmieret med et skrivekursus.

Skrivekurset blev afholdt i weekenden d. 15. og 16. november i forfatterforeningens smukke malerie-besmykkede lokaler på Christianshavn, der tidligere har været beboet af selveste Tordenskjold.

Melissa udtaler, at deltagerne bl.a. mødte de to forfattere Christina Englund og Mathilde Walter Clark, som begge har skrevet flere romaner og novellesamlinger. De fortalte enkeltvis om deres erfaringer inden for novelleskrivning, samt om hvordan man får sig i gang med at skrive kreativt.

Derudover fik deltagerne respons på deres egne indsendte noveller, både af en forfatter og fra de andre deltagere.

For Melissa blev det en meget lærerig weekend, hvor der i løbet af blot 27 timer blev samlet en masse nye indtryk og en langt stærkere lyst til at skrive. Melissas gode råd til andre med ”forfatter-drømme ” er, at man ikke skal være bange for at skrive. Skriv hæmningsløst og skriv meget. Det er ikke til at sige, hvad der lægger sig gemt i hjernens mørkeste kroge. Og nogle gange skal man presse sig selv lidt for at finde det frem.

Dog er arbejdet med DM i novelleskrivning ikke helt slut endnu. Alle deltagere skal nu i dialog med en redaktør, hvor novellerne efterfølgende vil blive samlet i en antropologi og trykt til alle.