AG elever udfordret i Norges kolde sne

Lørdag den 3. januar indtog Allerød Gymnasium traditionen tro Hafjell i Norge. Skituren er en del af undervisningen i idræt på B-niveau og i løbet af de 6 dage på ski modtager eleverne en stor portion undervisning i langrend, alpinski og snowboard. Idrætsfaget på B-niveau har de senere år oplevet en stigende tilslutning på Allerød Gymnasium og rejsedelegationen på årets tur bestod af hele 68 elever og 8 undervisere.

Anderledes undervisning

Rasmus Thomsen, underviser på skituren og lærer på Allerød Gymnasium: ”Skituren er et godt eksempel på, hvordan undervisningen kan gøres meget tematiseret og intens, hvilket giver gode muligheder for nye og mere utraditionelle måder at undervise på”.

De 6 skidage fordelte sig på 3 dage i langrendssporene og 3 dage på de alpine bakker. ”Der er ingen tvivl om, at eleverne inden turen glæder sig mest til at race ned ad bakkerne på alpinski eller snowboard, og ofte er det jo også det, som de har mest erfaring med, inden vi tager af sted”, udtaler en anden af AG’s lærere på turen, Jesper Hauge. ”Men”, fortsætter han: ”Det sker ofte, at eleverne efterfølgende giver udtryk for, at det at lære noget nyt og prøve kræfter med den hårde og ofte barske skidisciplin langrend, har været en af de største oplevelser på turen”.

Også en social tur

Selvom undervisningen på ski undervejs fylder meget, så bliver der også tid til meget andet. Aftnerne bliver brugt på enten at evaluere dagens skiløb ved hjælp af videooptagelser eller underholdning af mere social karakter i lejlighederne, hvor eleverne bor i grupper af 8 og 10. Det giver rigtig gode muligheder for eleverne til at knytte venskaber på tværs af deres egne gymnasieklasser og er derfor med til at styrke sammenholdet på AG generelt.

Topmotiverede elever

Rigtig mange af årets elever havde været på skitur før, men der var også elever, der havde ski på fødderne for første gang. ”Det er en sjov og motiverende proces i sig selv, at få lov til at arbejde med så forskellige skitekniske niveauer, der findes i så stor en gruppe”, siger Rasmus Thomsen – ”men fælles for alle 68 elever har været en enorm lyst til at lære og forbedre sig uanset udgangspunktet”.

Eleverne har mulighed for at gå til eksamen i skiløb, skulle idræt på B-niveau blive udtrukket som eksamensfag til sommer. Derfor har der udover den normale undervisning på ski også været afsat tid til at videofilme og få de ”vigtige” sekvenser i kassen. ”Det er en fornøjelse at observere den ihærdighed og perfektionisme, som eleverne udviser når de afgørende videofilm skal tages”, udtaler Jesper Hauge.

Succes

Frederikke fra 3. p har denne afsluttende kommentar: ”Skituren har været ud over alle forventninger og sammen med et styrket fællesskab, faglig viden og kunnen, så er vi tilmed kommet hjem med fornyede kræfter og energi til at give den en skalle det sidste halve år af gymnasiet”.