Den taiwanesiske ambassadør på besøg på Allerød Gymnasium

Den taiwanesiske ambassadør i Danmark Ms. Lily L. W. HSU gæstede i dag Allerød gymnasium. Ambassadøren havde læst om AG’s udvekslingsprogram med Taiwan i avisen, og var interesseret i at aflægge skolen et besøg, udveksle erfaringer og tilbyde sin hjælp fremadrettet. Med sig under sit 2-timers besøg på gymnasiet havde hun ambassadens Acting Director Lon-di Tso og ambassadens Executive Secretary Tina Liang.

Først var der som traditionen byder en mere formel velkomst, hvor ambassadøren og hendes medarbejdere blev budt velkommen af rektor Kirsten Schiellerup. Herefter præsenterede sig selv og der blev udvekslet gaver med rektor, som traditionen i Taiwan byder at man gør. Med til denne del af arrangementet var udover Kirsten Schiellerup, alle de lærere der på den ene eller anden måde har været engageret i Taiwansamarbejdet, de elever der har været i Taiwan, de elever der var værter under skolens sidste udvekslings-besøg fra Taiwan, de elever der skal med på næste besøg til Taiwan i marts 2015 og endelig skolens internationale udvalg.

Dernæst var der tid til, at ambassadøren hilste på de mange tilstedeværende og udvekslede erfaringer med dem om Taiwan og Danmark og hørte lidt om historien bag skolens samarbejde med Taiwan, og hvilke planer gymnasiet har for dette samarbejde i fremtiden. Allerød gymnasium har tidligere indgået en aftale med organisationen Tiyea i Taiwan om en fast årlig udveksling.

Ambassadørens besøg blev afrundet med en rundvisning på skolen og et møde med rektor Kirsten Schiellerup og gymnasiets internationale koordinator Line Bach. Her blev det drøftet, hvordan man i fremtiden kunne samarbejde omkring udveks-lingssamarbejdet med Taiwan.

Besøget var en rigtig dejlig oplevelse, og Allerød Gymnasium ser frem til det videre arbejde sammen med ambassadøren og ambassaden, oplyser Line Bach.