Et møde med religiøs tænkning i indre København

En svag duft af røgelse, dyb stilhed, tændte stearinlys på et farverigt alter og eksotiske billeder af Buddhaer satte tanker i gang hos 3g religionselever fra Allerød Gymnasium i fredags, under deres ekskursion til indre København, hvor endemålet var Phendeling, et Tibetansk Buddhistisk center.

Mødet med religiøs tænkning startede dog allerede under elevernes vandring forbi den Jødiske Synagoge, hvor et smukt hav af blomster vidnede om den forgangne uges meningsløse angreb. En vandring, der fortsatte forbi Vor Frue Kirke, hvor åbne døre synligjorde Thorvaldsens gyldne mesterværk– den 345 cm høje genopstandne Kristus.

Inden for i det Tibetanske Buddhistiske center blev eleverne af en Buddhistisk Nonne ført ind i en verden, hvis grundfilosofi handler om at rette fokus mod menneskets eget sind.

Med en introduktion bl.a. til buddhistiske grunddyder og en praksisorienteret indføring i meditationsteknikker kunne eleverne efter endt besøg træde ud i menneskemylderet, beriget med øget fokus på mulighed for at påvirke egen og andres velvære og med en større forståelse af mennesker og menneskers handling- også uden for Allerød Gymnasium.