Besøg fra den bolivianske ambassade

Torsdags d 5. marts 2015 fik alle AG’s 3.g spanskhold besøg af konstitueret ambassadør Carla Ledezma og ambassadesekretær Benjamin Antezana fra Bolivias ambassade i Danmark.

En del af eleverne havde inden besøget arbejdet med temaet ”Bolivia” med særligt fokus på de politiske, økonomiske og sociale ændringer, landet har gennemgået siden den indianske præsident Evo Morales kom til magten i 2005.

Señora Carla Ledezma holdt et oplæg, der opridsede forskelle og ligheder mellem Bolivia og Danmark. Hun fortalte om de bolivianske indianernes kamp for at bevare deres ret til at dyrke koka. Et andet emne var Bolivias tabte territorier til nabolandene – og Evo Morales planer om at forhandle med Chile for at vinde adgangen til Stillehavet tilbage, udtaler spansklærer Rikke Arnholtz.

Efter oplægget stillede eleverne spørgsmål på spansk til Señora Ledezma, og der blev udvekslet gaver og lavet aftaler om et fremadrettet samarbejde mellem Bolivias ambassade i Danmark og spanskholdene på AG, der bl.a. blev inviteret til at besøge på ambassaden i København.

Det var 2. gang, at gymnasiets havde besøg fra Bolivias ambassade, første gang var i 2012.