26 AG-elever som ledere

26 engagerede elever fra 1.g på Allerød Gymnasium har for nylig afsluttet deres deltagelse i Furesø-initiativet ”Leder for en dag”. Furesø-initiativet løb for godt 3 måneder siden af med sejren i DR P4 Regionsfinalen i Hovedstaden om Danskernes idrætspris 2014, for at have uddannet over 600 gymnasieelever siden 2010.

De 26 gymnasielever fra Allerød gymnasium har over 2 dage i februar fået foredrag om ledelse af bl.a. Mikael Trolle fra High Performance Institute, Lars Hansen fra Mannaz, Jacob Døring fra Deloitte og jon Kjær Nielsen fra J&N.dk. Samtidig er de blevet introduceret til ledelsesdisciplinen coaching, hvor de har været igennem workshop og blevet coachet af erfarne coaches. Endelig har de 26 AG elever lært om kommunikation, fået viden om egen personprofil og konflikthåndtering.

Vel rustet med det teoretiske fundament i orden, har de 26 AG elever efterfølgende sammen med gymnasieelever fra andre skoler, d. 6 marts afprøvet deres nye viden og færdigheder som ”Leder for en dag” i praksis. Det skete ifm. afviklingen af Danmarks største kidsvolleyball stævne, som blev afholdt i Farum Arena. Målet med elevernes coaching af stævnedeltagerne var ikke kun at de skulle vinde deres kampe, men også at coache dem til opnå deres mål.

Gennem Furesø-initiativet har de 26 AG-elever fået tillbudt en mini-uddannelse i ledelse, coaching og kommunikation, som de kan bruge i mange sammenhænge i deres videre færd, f.eks. som frivillig i organisationer og idrætsforeninger, eller professionelt ved arbejde.

Vicerektor Ruth Kirkegaard glæder sig over den store begejstring, som alle AG’s 26 deltagere har givet udtryk for efter afslutningen på mini-lederuddannelsen. Eleverne har vært særlig glade for at lære om konflikthåndtering, persontyper og måden, hvorpå man kan coache andre. De fortæller, at de både er blevet klogere på andre men også sig selv som persontyper, lært om hvordan man støtter andre i at sætte og opnå deres mål og endelig blevet meget bedre til at stille spørgsmål til andre, fremfor selv at komme med alle svarene.

‘Leder For En Dag’ er for gymnasieelever, som får mulighed for at få praktiske og teoretiske værktøjer inden for bl.a. ledelse, samarbejde, kommunikation og coaching. Efter teorien får de unge ledere mulighed for at afprøve dem i praksis, når de skal coache et kidsvolley-hold af yngre skoleelever til det årlige kidsvolley skolestævne. En del af forløbet er også at være hjælpetræner i en. Initiativtagerne bag LederForEnDag er brødrene Martin og Mogens Brolin, som udover Leder For En Dag også er kendt for populære initiativer i Furesø som Furesø Sommerlege, Furesø Kidsvolley Skolestævne og Teamball.