Udveksling mellem AG og Lornsen Schule i Slesvig

For et par uger siden havde 1r på Allerød Gymnasium besøg af en gymnasieklasse fra Lornsen Schule i Slesvig i Slesvig–Holstein i 4 dage.

Inden dette besøg havde eleverne fra 1r selv været på et 4 dages besøg i Slesvig og boet privat hos de tyske familier.

På genbesøget her i Danmark boede de tyske gæster ligeledes hos de danske familier i Allerød og omegn.

Programmet under besøget var meget alsidigt. De tyske elever deltog i undervisningen på AG og arbejdede med skolesystemet og det parlamentariske system i Danmark og Tyskland som forberedelse til et besøg i Folketinget. Her overværede de tyske og danske elever spørgetiden i Folketingssalen og blev vist rundt på Christiansborg af en socialdemokratisk politiker, Troels Ravn, der selv kommer fra Sydjylland.

De i alt 50 elever oplevede derudover Hillerød med Frederiksborg Slot og Barokhaven, samt en havnerundfart i København og et besøg i fristaden Christiania.

Også Operaen havde stor interesse, da Olafur Eliasson ligeledes havde været med til udsmykningen af Slesvigs nye danske gymnasium: A.P.Møller Skolen.