Cubanske gæstelærere besøger Allerød Gymnasium

Spanskholdet 2dskpx havde torsdag 17/9-2015 besøg af to cubanske gæstelærere. Eleverne fik rigelig mulighed for at øve spansk, idet eleverne havde forberedt en velkomst, en rundvisning og forskellige spørgsmål til cubanerne. Eleverne holdt oplæg på spansk om livet i Danmark og om det danske skolesystem, og gæstelærerne fortalte ligeledes om livet på Cuba og det nye samarbejde med USA, og de gav eksempler på forskellene mellem de danske og de cubanske skoler. Spanskeleverne lærte, at de cubanske elever bærer skoleuniform, at børnene i Cuba starter et år tidligere i skole end de danske børn, og at der er stor disciplin i skolerne. Gæstelærerne fortalte også om manglen på ressourcer i de cubanske skoler, hvor der hverken findes projektorer, smartboards eller pc’er i klasselokalerne.

De to cubanere, Verky Vázquez Moreno og Miguel Enrique Charbonnet Martel, var netop ankommet til Danmark 1½ døgn før besøget på Allerød Gymnasium og fungerede dermed som et meget autentisk og frisk pust fra Caribien og som en appetitvækker på det Cuba-forløb, spanskholdet skal have senere på året. Verky Vázquez Moreno er skoleinspektør for underskolen ”Urselia Díaz Báez” i området Cojimar i det østlige Havanna, og Miguel Enrique Charbonnet Martel er universitetsunderviser i kemi og pædagogik ved Universidad de Artemisa, udtaler spansklærer på AG Rikke Arnholz.