DrugRebels roadshow på AG

Gymnasieelever lærte om stoffer af DrugRebels Roadshow

Torsdag d. 1. oktober gæstede DrugRebels igen Allerød Gymnasium med deres roadshow. Alle skolens 1. og 2. g elever blev over et par timer konfronteret med konsekvenserne af stofmisbrug, men hvor det ikke handlede om løftede pegefingre men om at skabe opmærksomhed og saglig information om brug og misbrug blandt gymnasieelever og andre jævnaldrende unge.

Ifølge Sundhedsstyrelsen har hver tredje ung mellem 16-20 år prøvet at ryge hash, og de fleste unge kender nogle, der har røget. Derfor er det nødvendigt at forældre, skole og samfund forholder sig til problemet med stoffer blandt de unge, udtaler folkene bag DrugRebels. Med til roadshowet havde DrugRebels eksperter med den seneste viden om rusmidler samt gribende beret-ninger. Blandt dem en ung kvinde, der fortalte sin stille, ægte historie om sig selv fra festlig teenager til stofafhængig, isoleret, forgældet og angst menneske. Det var næppe sådan det skulle have været. Og det var langtfra sådan det begyndte..

DrugRebels opfordrer de unge til at mærke efter og tage stilling på et informeret grundlag, før de møder stofferne. Oftest til en fest, hvor alkohol og gruppepres også spiller ind. Med sit Roadshow håber DrugRebels at nå ind til de unge og få dem til at tage stilling til, om de tør eksperimentere med stoffer eller ej.

Uddannelsesleder Jasper Holm udtaler, at man på Allerød Gymnasium har meget opmærksomhed på fore-byggelse af misbrug generelt. Arrangementet med DrugRebels skal derfor ses som et led i skolens forebyg-gelsespolitik, selv om man på gymnasiet heldigvis ikke oplever nogle problemer med stofmisbrug. DrugRebels roadshow er her en rigtig inspirerende måde hvorpå man anskueliggør for eleverne, at et klart hoved og en sund krop fremmer indlæringen.

DrugRebels, som er et privat initiativ med det formål at forebygge udbredelsen af stoffer, støttes i deres arbejde af en række fonde, virksomheder og private personer.