Sangskrivning på AG

Reportage fra et sangskriverprojekt på Allerød Gymnasium

Stemningen denne morgen i musiklokalet på Allerød Gymnasium er som sædvanlig god, og i dag er den særlig koncentreret. Eleverne sidder dybt koncentreret og arbejder med sangtekster og musik til deres egne sange. Skal det være på engelsk eller dansk… skal det være F dur eller d mol…? Kreativiteten flyder ud i rummet som en god melodi.

Musikholdene i 3.g (A og B-niveau) er i gang med et sangskriverprojekt, hvor to autentiske sangskrivere som gæstelærere hjælper musikeleverne med at skrive deres egne sange. Med støtte fra kunstrådet under navnet “huskunstnerordningen” møder eleverne Ea Philippa Tange og Bo Karlsson som sætter gang i inspiration, idéer og kreativitet, de laver øvelser som bringer alle ind i et kreativt felt, hvor de kan fordybe sig. Ea og Bo er selv musikere som laver deres egen musik bl.a. i bandet Lucaley, som både optræder live og udgiver musikken. I øjeblikket arbejder de på deres nyeste EP som udkommer i løbet af efteråret.

Næste del af sangskriverprojektet på Allerød Gymnasium er en indspilning af de nye sangskriveres sange. Hver gruppe skal i studiet og deltage i alle faserne af lydproduktionen. Simon Engberg fra 3.d er lige kommet ud fra musiklokalet som i dag er omdannet til lydstudie. Han er glad for projektet: “det er sjovt fordi at vi får lov til at udnytte de ting vi har lært i timerne og komme ud med kreative tanker og idéer.” Emil Kronil nikker: “Det er fedt at lære at arbejde sammen og flette vores forskellige ideer uden at man overtrumfer hinanden, og rart med et frirum til kreativitet.”

Amalie Vaa synes, at hun har lært noget af projektet: “Vi har fået indsigt i hvordan en indspilningsproces fungerer, og så har det været og sjovt at se alle de andres forskellige idéer.”

Ved siden af hende sidder Kristine Mikkelsen som tilføjer: “Noget af det vi har lært i musikteorien har vi brugt i praksis, og i vores gruppe har det været fedt også at arbejde med elektronisk musik. Det er rigtig rart at være kreativ en hel skoledag og bruge vores studieretningsfag musik.”