Elever fra 3.g tyskholdet på Allerød Gymnasium på 3 dages studietur til Berlin

Tyskeleverne fra Allerød Gymnasiums 3.g tysk valghold var for godt en måneds tid siden med 2 tysklærere på en spændende ekskursion til den tyske hovedstad Berlin.

De tilbragte 3 dage i byen med at studere tysk sprog, kultur og traditioner, og de så byen varme op til 25 års jubilæet for den officielle genforening d. 3. oktober. Der var gjort klar til den store folkefest, ikke mindst foran Rigsdagsbygningen, hvor storskærme var sat op til transmission af festlighederne, som taler og livekoncerter. Hele Tiergarten var blevet lavet om til festområde, der strakte sig op til Brandenburger Tor.

Turen bød også på et besøg i Rigsdagskuplen, studier i tysk historie om DDR og muren, bl.a. ved East Side Gallery, 1,5 km. bevaret mur i Øst-Berlin, murmuseet ved Bernauer Strasse mm. Der blev også forsket i kulturforskelle, bl.a. med et besøg på det tyrkiske marked ved Maibach Ufer.

Derudover fik eleverne et indblik i den tyske chokoladekultur i Ritter Sport Chokoladeværkstedet i Französische Straße, hvor gymnasiets elever i 1,5 time fik et foredrag på tysk om tilblivelsen af de kvadratiske chokolader, og hvor de selv fik lov til at producere deres egne kreationer. En dejlig souvenir, i hvert fald ind til den var spist.

Alt i alt fik tyskeleverne lære- og indholdsrige dage i Berlin som motivation til tyskundervisningen på gymnasiet, fortæller en af tysklærerne på turen Jytte Vollstedt.