Science elever fra Allerød Gymnasium eksperimenterede på Fablab på RUC

I forbindelse med opfinderkonkurrencen Science cup var 2x og 2v fra Allerød gymnasium på ekskursion til FabLab på RUC tirsdag d 26/1 sammen med deres fysiklærere.

FabLab er en forkortelse for Fabrication Laboratory. Det er et internationalt udbredt koncept som i bund og grund er et åbent værksted, hvor man kan arbejde med at bygge og udvikle prototyper af opfindelser. RUCs FabLab er primært for studerende på RUC men er også åbent for firmaer, privatpersoner og uddannelsesinstitutioner.

Og det nød AG’s science elever godt af i tirsdags. De 50 AG elever samt diverse materialer og halvfærdige prototyper til elevernes projekter til årets udgave af opfinderkonkurrencen Science cup indtog Fablab fra morgenstunden af.

Der blev arbejdet med konstruktion, elektronik, programmering og ideudvikling. De projekter, som eleverne arbejder på, omhandler typisk hjælp til hverdagsopgaver samt opfindelser der vil være gavnlige på Roskilde festivallen. Nærmere detaljer om projekterne er naturligvis hemmelige, indtil de bliver offentliggjort i forbindelse med konkurrencen.

Da projekterne skal indsendes senest 1. marts er en vis travlhed begyndt at melde sig. Heldigvis fik eleverne med besøget et rigtig godt skub i den rigtige retning med hjælp og vejledning fra chefen Nicolas Padfield og hans stab på fem medarbejdere, fortæller fysiklærer Lars Elkjær Jørgensen.

På AG krydser man fingre for de dygtige og opfindsomme elever i 2v og 2x.