Religion B-holdet på besøg hos Scientology

Vi står foran den europæiske Scientology kirke. Den scientologiske kirke i Danmark, der blev grundlagt i 1968, er faktisk det europæiske hovedkontor for scientologer, hvilket den har været siden 1970. Selvom der er meget lukket, da vi først får øje på den, kan vi skimte et kontor. Et kontor der er dedikeret til den afdøde grundlægger: Ron Hubbard. Vi bliver mødt af en engelsktalende kvinde, der sidder i receptionen. Venterummet, vi er trådt ind i, er rent og alt står skarpt. Efter få minutter bliver vi mødt af Erik, scientolog gennem 31 år. Derefter følger vi otte piger nysgerrigt med ind på hans kontor, mens vi suger alle de nye indtryk til os, vi møder på vejen. ’

Vi sætter os stille og roligt ved at kæmpe langt bord, hvor Erik sidder for bordenden. Kontoret er flot udsmykket med et stort sølv-kort over verden og et billede af Ron Hubbard på væggen i sort og hvidt. Vi får os en god lang snak med Erik, hvor vi bl.a. kommer ind på mediernes fremstilling af religionen. Erik understreger, at medierne ofte vælger at fokusere på de individer, der går ud af religionen, og vælger at bruge udtalelser fra dem, der har mest dårligt at sige om Scientology. Efter snakken med Erik bliver vi vist rundt i kirken. For enden af trappen ligger et rum, hvor scientologerne går til åndelig vejledning.

Vi får en lille “smagsprøve” på en åndelig vejledning. En af os piger sætter sig og får to kolde dåser i hånden, der er tilsluttet en måler (se foto). Erik giver et lille niv på hånden, og siger til hende, der sidder med dåserne, at hun skal fokusere på smerten. Vi kan med det samme se, at måleren bevæger sig. Erik fortæller, at det er sådan åndelig vejledning foregår, bare hvor den åndelige vejleder spørger ind til personlige ting som fx familie eller parforhold for at finde ud af, hvor problemet ligger. Efter smagsprøven har klokken kun passeret 10:30, og bygningen er stadig fyldt med mennesker. Erik fortæller os, at hans dedikation til kirken kan sammenlignes med en nonnes dedikation til et kloster, altså at man som scientolog, der arbejder i den europæiske scientologi kirke, tilbringer rigtig meget tid i kirken. Det er derfor ikke alle scientologer, der er lige så dedikerede som Erik, og de lever i stedet hjemme hos dem selv med familie osv. Derfor har mødet med kirken ikke kun været en introduktion til en forholdsvis ny religion, men også et møde med forskellige lande, som alle har deres tro tilfælles.

Mødet med kirken gav os et nyt syn på den religion, der af medierne ofte er fremstillet negativt.