Taiwan-elever gæster Allerød Gymnasium

I denne uge, for tredje år i træk, har Allerød Gymnasium haft besøg fra Taiwan, som led i gymnasiets udvekslingsprogram med organisationen TIYEA, der arrangerer internationale programmer for gymnasieelever i Taiwan. I denne omgang er der tale om 17 gymnasieelever fra fire forskellige gymnasier i Taiwan, der alle er indkvarteret privat hos AG-elever fra forskellige årgange og studieretninger på Allerød Gymnasium. Herudover har gymnasiet også besøg af en uddannelsesleder fra Nei Li High School i Taiwan og en repræsentant fra organisationen TIYEA.

I løbet af ugen har eleverne deltaget i den almindelige undervisning med deres værtselever og i forskellige workshops med gymnasiets internationale klasser, 1.r og 2.r. De forskellige workshops har alle bidraget med produkter i form af noveller, videoer og malerier, der har sat fokus på kulturelle forskelle og ligheder mellem Taiwan og Danmark.

De taiwanesiske elever har også været forbi Frederiksborg Slot og været på sightseeing i København, hvor de bl.a. besøgte børne-og unge borgmesteren i København, Pia Allerslev, der selv arbejder med at knytte bånd mellem Danmark og Taiwan.

Ud over undervisningen har besøget også indeholdt forskellige festlige begivenheder. Mandag aften blev programmet skudt i gang med en sammenskudsmiddag, hvor alle værtselever medbragte forskellige traditionelle danske retter, så taiwaneserne kunne smage lidt forskelligt. Torsdag aften blev der afholdt en mere formel middag på AG, hvor alle elever og lærere, der har deltaget i udvekslingsbesøget, deltog.

I morgen lørdag flyver gæsterne hjem igen, og til marts næste år tager de danske værtselever på genbesøg i Taiwan. Det glæder de sig allerede til!