Festlig opstart for flygtningelektiecaféen på Allerød Gymnasium

Igen i år afholder Allerød Gymnasium en ugentlig lektiecafé for de unge flygtninge i Allerød og omegn. Her sidder hver uge fem frivillige elever og en lærer fra Allerød Gymnasium klar til at hjælpe lektiecaféens brugere med både dansk og matematik, men vigtigst af alt, så giver lektiecaféen de unge flygtninge mulighed for at få trænet det danske sprog sammen med danske unge på deres egen alder.

I går blev årets lektiecafé skudt i gang med en sammenskuds middag hvor de AG-elever og lærere, der tilbyder lektiehjælp, samt de unge brugere af integrationshuset i Allerød var inviteret.

I alt deltog 40 elever, lærere og unge flygtninge, der alle havde medbragt dejlig mad og godt humør.

Efter middagen havde Allerød Gymnasiums musiklærere inviteret gæsterne med videre til en koncert med syriske musikere i Hillerød sammen med AG’s musikelever.

På gymnasiet ser vi frem til første lektiecafe på tirsdag, udtaler uddannelsesleder Line Bach.