Verdens vigtigste valg?

Det kommende amerikanske valg er i høj grad noget, der interesserer elever på Allerød Gymnasium, og derfor var der meget stille i ”badekarret” i de halvanden time i tirsdags, hvor den unge foredragsholder Emil Lee Madsen anlagde sit perspektiv på det kommende valg.

Emil Lee Madsen er USA-analytiker på Radio24/7, journalist og uddannet på Universitetet i Amerikanske Studier.

Disse kompetencer udnyttede han til fulde i sit oplæg, der både var meget informativt og fagligt, men også sjovt og spækket med personlige anekdoter fra hans mange rejser i USA.

Det er ofte den personlige fortælling, der virkelig tryllebinder det unge publikum. Der var fortællingen om Emil Lee Madsens tid som fodboldspiller i USA, hvor han gik fra en følelse af at være ”en af drengene” til følelsen af at være helt anderledes og meget dansk, fordi han ikke ejede et eneste skydevåben. Det chokerede virkelig hans amerikanske venner.

Emil Lee Madsen ønskede med den fortælling af fremhæve, at amerikanerne er meget anderledes end os, selvom vi danskere ofte tror, at vi har den samme kulturelle referenceramme, blot fordi vi spiser burgere og ser Hollywoodfilm.

Ud over de personlige beretninger om kulturforskelle, så var foredraget også meget visuelt, når Emil Lee Madsen viste valgvideoer fra begge kandidater.

Når valget for alvor fylder mediebilledet om mindre end 14 dage, vil 2. og 3. g elever på Allerød Gymnasium være godt forberedte, udtaler lærer Rikke-Line Lindberg, som var en af arrangørerne af foredraget.