Belgisk besøg i Allerød

En mørk søndag aften d. 23. oktober på Allerød station modtager 29 gymnasieelever og deres forældre 27 gæster og deres 3 lærere fra Keerbergen, en skole i nærheden af Bruxelles i Belgien.

Trætte, men med gensynsglæde og krammere, finder eleverne den elevkollega de selv havde besøg af for ca. et halvt år siden. Dette var starten på en uges udvekslingsbesøg, præget af samarbejde og lidt anderledes undervisning.

Mandag blev forskellige kvarterer i København undersøgt og dokumenteret, der blev lavet interview af beboere og butikspersonale, samtidig med at byens seværdigheder blev set på en 10-15 km lang gåtur. Helsingør var på programmet en anden dag, hvor Danmarks historiske udvikling fra søfarts- til industrination blev kortlagt på museerne og i gadebilledet.

Et højdepunkt var også en debat-turnering for alle danske og belgiske elever, hvor blandede dansk-belgiske hold á 4 deltagere dystede på argumenter og retoriske kneb. Det foregik selvfølgelig på engelsk, og emnet var Brexit. Eleverne forberedte sig på at argumentere både for ”leave” og ”stay”, og med lodtrækning blev det besluttet hvem der skulle argumentere for og imod Brexit. Fire lærere vurderede præstationerne og fandt vindere i første runde, og i de sidste to runder var det de hold der var sendt ud af turneringen der kårede vinderne. Det vindende hold blev hyldet og præmier blev overrakt af Allerød Gymnasiums rektor Kirsten Schiellerup.

Efter 5 spændende dage blev de belgiske elever og deres lærere i fredags igen sendt af sted mod Kastrup Lufthavn- i silende regn. Aftenen før blev der vist billeder, holdt taler og tryllet (!) på AG, mens afskedsmiddagen blev sat til livs, udtaler lærer John Munch Hansen.