Gymnasieelever lærer fremmedsprog gennem RAP

Allerød gymnasium genlød af RAP i onsdags, hvor 2g’erne havde finale i dette års SprogRap konkurrence. Den årlige sprog RAP er en anderledes og mere kreativ anledning til, at eleverne får afprøvet deres færdigheder i det 2. fremmed sprog, som de studerer på gymnasiet.

Forud for finalen er gået 2 uger, hvor 2g’erne har arbejdet med at skrive og indøve deres egne raptekster -på enten tysk, fransk eller spansk. Eleverne har haft en meget mere fri opgave, end de er vant til, som kræver selvstændighed og engagement. Rim, rytme og sprogets særegne lyde bliver tydelige, når sproget sættes ind i den musikalske sammenhæng.

I den store finale dystede rapgrupper fra hvert sprog mod hinanden, inden der kunne kåres 3 vindere – en i hvert af de tre sprog.

Ud over at konkurrencen i sig selv giver et ”kik” til den daglige undervisning, sætter den også fokus på elevernes 2. fremmedsprog, og ligesom ved de tidligere RAP konkurrencer er eleverne gået op i det med liv og sjæl. De har bl.a. filmet på skolen, hjemme hos familien, rundt omkring i Allerød mm, udtaler tysk- og franskærer Jytte Vollstedt.