155 tyskelever fra Allerød Gymnasium på ekskursion til Lübeck

155 elever fra Allerød gymnasiums 2. og 3.g tyskhold var tirsdag d. 28.11. sammen med deres tysklærere på en spændende ekskursion til Lübeck.

De tilbragte en dag i den nordtyske hansestad med at studere tysk sprog, kultur og traditioner, bl.a. julemarkedet, og ikke mindst med at interviewe tyskere, som de mødte på deres vej, på tysk.

Turen bød på bl.a. besøg på Hansemuseum, det største museum om hansestædernes historie formidlet på en spændende interaktiv måde, der begejstrede eleverne.

Et besøg på konditoriet og marcipansalonen var også et must for at lære noget om den tyske tradition i netop Lübeck, Lübecker-marcipanen.

Eleverne var også på en historisk byvandring igennem byen, der er optager på UNESCOS verdensarvsliste, for bl.a. at se Lübecks byport Holstentor, Thomas Mann huset, den tidligere forbundskanslers Willy Brandts hus mm.

Alt i alt fik tyskeleverne en lære-og indholdsrig dag i Slesvig-Holsten, i en by kun få timer fra Danmark, med god mulighed for at anvende deres tyskfærdigheder i praksis og stifte nærmere bekendtskab med den tyske kultur, udtaler tysklærer Jytte Vollstedt.