Abdel Aziz Mahmoud på besøg på Allerød Gymnasium

Mandag d. 27. november havde vi æren af at byde journalist, forfatter og foredragsholder Abdel Aziz Mahmoud velkommen på Allerød Gymnasium, hvor han holdt foredraget ”Tal ordentlig, eller luk røven” for alle skolens elever og lærere.

Med udgangspunkt i sin egen personlige historie og under overskrifterne ”naboskab”, ”kollegaskab” og ”venskab” satte Abdel Mahmoud fokus på integration og almenmenneskeligt nærvær.

I et særdeles underholdende, humoristisk og skarpt oplæg blev alle inspireret og opfordret til at reflektere over dels, hvordan man som flytning eller ny-dansker måske blot ønsker at falde ind og blive en del af mængden og dels, hvordan vi som aktive aktører i vores medieidealiserede samfund er med til at påvirke og skabe den diskurs, hvor vi behandler hinanden ordentligt på de sociale medier.

Ved foredragets afslutning stod pointerne klart: Det handler om at se det enkelte menneske frem for den etniske minoritetsgruppe, at være bevidst om sprogets magt og ords ladede betydninger og at tage ansvar frem for at tage afstand.

Da Abdel Mahmoud forlod ”badekarret” var det til begejstrede klapsalver og med det rungende spørgsmål hængende i luften: ”Hvis ansvar er det at få udvidet sin horisont?”