Dansk højskolegymnastik – på japansk

Torsdag og fredag i sidste uge havde Allerød Gymnasium besøg af japanske gymnasieelever fra den japanske skole ”JIYU Gakuen”. Det er i år tredje gang, at Allerød Gymnasium får besøg af elever fra JIYU Gakuen, og samarbejdet er blevet udvidet hvert år.

I år er de japanske elever blevet privat indkvarteret hos eleverne fra 2.r, som følger skolens internationale studieretning. Torsdag havde 2.r og de japanske elever undervisning sammen i matematik, idræt og engelsk. Her skulle eleverne øve sig i at overkomme forskellene i deres sproglige baggrunde og diskutere emner i de forskellige fag.

Særligt spændende var det, da de japanske elever instruerede de danske elever i gymnastikøvelser i idrætstimen. JIYU Gakuen er inspireret af den danske højskolekultur, og de japanske elever havde øvet sig på dansk højskolegymnastik hjemmefra. Det var derfor kulturmøde på højt plan, da de japanske elever underviste de danske elever i dansk højskolegymnastik.

Dagen blev afsluttet med, at de danske og japanske elever smagte slik fra hinandens lande. De danske elever lærte, at saltlakridser ikke falder i den japanske smag, mens de japanske søde bønner og saltede tang heller ikke faldt i den danske smag.

Fredag var det de danske elevers tur til at vise de japanske elever rundt i København. I små grupper førte de danske elever de japanske gæster rundt mellem Københavns mange seværdigheder. Undervejs i turen skulle eleverne løse en række spændende opgaver med internationalt fokus. Dagen i København blev afsluttet med en kanalrundfart i næsten tørvejr!

Besøget var igen i år en stor succes for både gæster og elever, og besøget fra Japan er nu en glædelig tradition, som AG glæder sig til at gentage næste år, udtaler uddannelsesleder Line Bach.