Besøg fra Belgien på Allerød Gymnasium

Mandag eftermiddag d. 22. oktober ankom 30 elever og to lærere fra Keerbergen i Belgien til Allerød Gymnasium. Her blev de taget godt imod med stor gensynsglæde og krammere af eleverne fra AGs internationale klasse, som besøgte belgierne i Keerbergen tilbage i februar. Om tirsdagen var der fokus på mødet mellem kulturer og vigtigheden af at lære sprog. Her skulle både belgiske og danske elever dyste i en ”debate battle” med brug af overbevisende argumentation og retoriske knep.

Onsdag formiddag var eleverne på byvandring i Helsingør med besøg på Museet for Søfart, hvorefter der om eftermiddagen var rundvisning på Frederiksborg Slot i Hillerød. Godt trætte i fødderne sluttede dagen af med fællesspisning på Allerød Gymnasium, hvor de danske elever medbragte hjemmelavet traditionelle danske retter.
Den sidste dag blev brugt i København med endnu en byvandring fra Kastellet og til Rundetårn, med en kanalrundfart ind imellem. Hele besøget sluttede af med en fælles middag torsdag aften.
Fredag morgen var der afsked på Allerød station, men de belgiske og danske elever holder fortsat kontakten, udtaler matematiklærer Mathilde Kjær Pedersen.