I danske pioneres fodspor

3r, som er en af de internationale klasser på Allerød Gymnasium, var i starten af oktober i USA. Studieturen startede i Washington DC, hvor klassen besøgte Kongressen, de kendte historiske monumenter, Arlington Kirkegården og den danske ambassade.

Efter fire dage i hovedstaden gik turen videre il Minneapolis i delstaten Minnesota. Her boede klassen på ”The Danish American Center”, et samlingssted for skandinaver og efterkommere af skandinaver bosat i området. Klassen besøgte Minnehaha high school og oplevede ægte amerikansk highschool stemning, besøgte delstatsparlamentet, sejlede på Mississippifloden og besøgte diverse museer for at undersøge skandinavernes vej til USA.

Efter 10 gode dage vendte klassen tilbage til Danmark, en hel del oplevelser rigere, udtaler samfundslærer Tryggve Sveinbjørnsson..