Sangskrivning i musikundervisningen på Allerød Gymnasium

I løbet af efteråret har 2d og 2g3gv musikholdene haft et sangskrivningsprojekt. Over to undervisningsgange har holdene haft besøg af Kristina Holgersen, som underviser på rytmisk musikkonservatorium i sangskrivning, og i øjeblikket selv er aktiv med singlen ”Mona det var din by”. Hun inspirerede eleverne og fik dem i gang med at skrive deres egne sange. Herefter har eleverne selv arbejdet videre, og nu er sangskriverprojektet afsluttet mundet ud i 6 smukke sange inden for vidt forskellige genrer.

2g3gv musikholdet har skrevet et bluesnummer med guitarsoli i flæng, et kækt popnummer med politisk tekst om værdien af et håndtryk, samt et dansksproget indie-nummer om et poetisk ’du’ der smelter sammen med havet.

2d har ligeledes skrevet 3 numre, og der er det blevet til et popnummer med sommerhusstemning og kærlighed, et rapnummer om skolegang med et catch omkvæd samt en sang i singer-songwriter-genren om modigt at takle livets udfordringer. Efterfølgende har alle grupper fået optaget deres numre i skolens lydstudie. Over to dage har eleverne først optaget alle instrumentroller og dernæst alle vokaler.

Inden for den sidste uge har flere musikelever været ude og optræde til skolekoncerter på folkeskolerne i nærområdet, hvor en del af de selvskrevne numre er blevet spillet. Alt i alt har det været en både lærerig og succesfyldt proces, udtaler musiklærer Nina Kjeldgaard.