Tyskelever fra Allerød Gymnasium på ekskursion til Lübeck

Elever fra Allerød Gymnasium 2. og 3. g tyskhold, i alt 155, var tirsdag den 27. november med deres tysklærere på en spændende ekskursion til Lübeck.

De tilbragte en dag i hansestaden i Slesvig-Holsten med at studere tysk sprog, kultur og traditioner., bl.a. julemarkedet, Det europæiske Hansemuseum -det største museum om hansestædernes historie formidlet på en spændende interaktiv måde, der begejstrede eleverne-. Derudover var eleverne ikke mindst optaget af at interviewe tyskere på tysk.

Et besøg på Niederegger, konditori og marcipansalon, var også et must for at lære noget om den tyske tradition i netop Lübeck, marcipanens by.

Eleverne var også på en historisk byvandring, en skattejagt igennem byen, der er optaget på UNESCOS verdensarvsliste, for bl.a. at se Lübecks byport Holstentor, den tidligere forbundskanslers Willy Brandts hus, Thomas Mann huset og i det hele taget at lære byen med de charmerende gamle købmandshuse ved floden Trave at kende.

Alt i alt fik tyskeleverne en lære- og indholdsrig dag i Slesvig-Holsten, i en by kun få timer fra Danmark, med god mulighed for at anvende deres tyskfærdigheder i praksis og stifte nærmere bekendtskab med den tyske kultur, udtaler tysklærer Jytte Vollstedt.