Elev fra Allerød gymnasium er i finalen i matematikkonkurrencen Georg Mohr

Albert Emil Lyng Petersen fra 1.g. på Allerød gymnasium er efter en vellykket indsats i hhv. første og anden runde blandt de 47 vindere og 4 wildcards, som er gået videre til finalen i den landsdækkende Georg Mohr-matematikkonkurrence, der henvender sig til matematikinteresserede elever i gymnasiale uddannelser, og har som formål at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver der i sværhedsgrad ligger ud over det, som de møder i den daglige undervisning.

Albert L. Petersen og de øvrige vindere og wildcards er i marts måned inviteret til et 4 dages vinderseminar på Mærsk Mc-Kinney MøllerVidencenter i Sorø. Det fyldige program for de 4 dage byder på såvel fagligt som socialt samvær omkring foredrag og nye svære matematikopgaver kombineret med teori. Desuden er der en reception med præmieoverrækkelse.

Ca. 15.000-20.000 gymnasieelever og enkelte grundskoleelever deltog i første runde af Georg

Mohr-Konkurrencen i november. Af dem gik 963 elever videre til anden runde af konkurrencen i januar. Det er således en ganske flot præstation at nå til finalen, udtaler matematiklærer Lars E. Jørgensen fra Allerød Gymnasium.

Vinderseminardeltagerne har mulighed for at kvalificere sig til yderligere matematikkonkurrencer, i første omgang den Nordiske Matematikkonkurrence der afholdes den 1. april i alle de nordiske lande, og siden den Internationale Matematikolympiade som i år afholdes i Storbritannien i juli, og holdkonkurrencen BalticWay, som i år afholdes i Polen i november.