Gymnasieelever lærte om stoffer af DrugRebels Roadshow

Tirsdag d. 5. februar blev Allerød Gymnasiums 1. og 2.g. elever konfronteret med konsekvenserne af stofmisbrug, da DrugRebels interaktive roadshow gæstede gymnasiet.

DrugRebels var i dag repræsenteret ved konferencier Nina, læge Nikoline og tidligere stofmisbruger Julius. Nikoline fortalte om rusmidlers indvirkning på hjernen, og hvilke konsekvenser et misbrug kan have. Julius fortalte en personlig og følsom beretning om, hvordan bare én joint blev til mange og førte til et stort misbrug af forskellige stoffer. Et misbrug, som ændrede ham fra at være en helt almindelig 8. klasseelev med ganske almindelige teenageproblemer til at være en vred ung mand, der var ligeglad med sig selv og skubbede sine venner og familie væk.
Der var helt stille i salen, da Julius fortalte sin personlige historie. Både han, Nina og Nikoline informerede og berettede uden løftede pegefingre. Tværtimod formidlede de deres viden i et sprog og i en rammesætning, der gjorde deres fortællinger identificerbare og gav stof til eftertanke hos eleverne, udtaler dansklærer Anette Berg Ryberg.

Når unge møder stoffer, sker det oftest til fester, hvor alkohol og gruppepres kan spille en rolle for, om den unge ender med at sige ja eller nej tak. Med sit Roadshow håber DrugRebels at skabe viden, at nå ind til de unge samt at få dem til at tage stilling til, om de tør eksperimentere med stoffer eller ej, inden de møder dem.

DrugRebels, som er et privat initiativ med det formål at forebygge udbredelsen af stoffer, støttes i deres arbejde af en række fonde, virksomheder og private personer.