Gymnasieelever fra Allerød Gymnasium har været i Taiwan

Igennem de sidste 7 år har Allerød Gymnasium, gennem organisationen TIYEA, haft en udvekslingsaftale med Taiwan, hvilket betyder, at ca. 16 elever fra Taiwan gæster Allerød Gymnasium hvert år i september eller oktober, og et nogenlunde samme antal elever og nogle lærere fra Allerød Gymnasium gæster Taiwan hvert år i marts.

16 gymnasielever og 3 lærere er netop vendt hjem efter en uges rejse halvvejs rundt om jorden til Taiwan, en rejse på godt 17 timer. I Taiwan har AG’s elever stiftet bekendtskab med en meget anderledes kultur, og hvor de har skullet bo privat og gå i skole.
Ved ankomsten stod rigtig mange taiwanesere klar for at tage imod, og inden de danske elever tog videre med deres værter, var der lige tid til det obligatoriske fællesfoto.

Allerede dagen efter var der fuldt program, bl.a. med besøg på Chih Ping High School, hvor skoledagen startede kl. 7.20 og sluttede ca.16.00. Chih Ping High School er en privatskole med ca. 7.000 elever.
Første opgave på skolen var, at AG’s elever skulle præsentere sig selv for en stor del af de taiwanesiske elever. Herefter var der møde med en af lederne på skolen, som holdt en velkomsttale og uddelte gaver.
Resten af dagen fulgte AG’s elever deres værter rundt på skolen for at få et indblik i deres hverdag og i undervisningen, som er meget anderledes struktureret end på et dansk gymnasium. Omgangstonen mellem lærer og elever er her også meget mere formel end i Danmark. I Taiwan tiltales lærerne med hr og fru.
Om eftermiddagen lavede værternes klasser lokal mad til AG gæsterne, hvorefter der var arrangeret en udflugt til Daxi Tea Factory, hvor eleverne kunne se, hvordan tee’en bliver produceret i Taiwan.

Ugen bød også på et besøg på Nei Li High school. Her blev AG’s elever introduceret til magic poker og til at lave is. Herefter hørte de klassisk kinesisk musik (Beiguan) og prøvede den svære, men ædle kunst at lave kalligraf – meget spændende og lærerigt. På High Schoolen deltog AG-eleverne desuden i et science stafetløb med poster i fagene fysik, kemi og matematik.
Udvekslingen var igen i år en stor succes, som eleverne i den grad har fået stort udbytte af, udtaler uddannelsesleder Mads Bybæk Pedersen.