2z fra Allerød Gymnasium fik indblik i lægevidenskabens udvikling

I torsdags var elever fra 2z på Allerød Gymnasium på en meget interessant -og til tider også lidt ”uhyggelig”- ekskursion til Medicinsk Museion i København. Stedet rummer bl.a. en museumssamling, som blev grundlagt i 1906 af en gruppe københavnske læger. Den første udstilling åbnede for publikum i anledning af Lægeforeningens 50 års jubilæum i 1907. Samlingen består i dag af over 250.000 genstande.

På omvisningen i museumssamlingen fik eleverne en indsigt i lægevidenskabens historiske udvikling i Danmark fra slutningen af 1700-tallet og frem til i dag. De lærte om 1800-tallets forståelse af kroppen som værende sammensat af fire væsker, hvor der blandt andet var fokus på åreladning og datidens forståelse af koleraepidemien i København i 1853. Og de lærte om nyere forskning, hvor kroppen forstås som et kemisk system, og hvor der er øget fokus på tarmsystemets betydning for menneskets generelle trivsel.
Sidst men ikke mindst så eleverne samlingen “Det indsamlede menneske”: fra organer på glas til nutidige DNA-prøver. Nogle af de udstillede organer mm. kunne godt virke lidt uhyggelige, som de stod der i glasmontrerne.

Det er første gang, at vi har haft elever fra AG med ind på Medicinsk Museion, men det var så spændende, at der ikke bliver sidste gang, udtaler historielærer Anette B. Ryberg.