AG-elever i udveksling med tyske elever fra Slesvig

I marts måned havde 19 elever fra Allerød Gymnasium en gruppe tyske elever på besøg i vores udveksling med Lornsenschule i Slesvig. Gæsteeleverne boede privat hos de 19 AG elever og deres familier. Under besøget på AG har de danske og tyske elever sammen arbejdet i et projekt om byudvikling på Holmen i København, som har været tilrettelagt som et byrumsstudie i Holmens historie og områdets anvendelse i dag, efter det meste af den danske flåde flyttede til basen i Frederikshavn. Eleverne tilbragte en dag på Holmen med at undersøge, hvilke projekter og udfordringer der er for Holmen og København i fremtiden i forbindelse dels med udviklingen af området og dels med klimaforandringer og forhøjelse af vandstanden i havnen. Eleverne tilbragte derefter en dag på at bearbejde materialet og deres egne optagelser, og eleverne fik trænet deres kommunikation på fremmedsprog under hele forløbet.

Inden de tyske gæsters besøg her var de 19 elever og 2 lærere fra Allerød Gymnasium på 4-dages udvekslingsrejse til Slesvig med privat indkvartering hos de tyske værtselever. Programmet omfattede en endagstur til Hamborg og Hamborg havn, som har fundet ny anvendelse som kultur- og moderne boligområde under navnet ”Hafen-City”. I Hamborg var eleverne bl.a. oppe på udsigtsplatformen i den nye koncertsal ”Elbphilharmonie”, som er bygget oven på et tidligere pakhus i en del af den såkaldte ”Speicherstadt” (pakhusby), der spillede en central rolle i Hamborgs historie, og som nu er optaget på Unescos liste for verdenskulturarv.

Studierundvisning i ”Hafen-City” gav alle et grundigt indblik i udfordringerne ved at bygge en ny bydel midt i Elben.
Også her lavede eleverne foto- og videooptagelser til deres præsentation af byudviklingen. Så til trods for at havnene i København og Hamborg er af forskellig størrelse, fik eleverne indtryk af en række af de udfordringer, som begge byer står overfor.
Besøget i Tyskland bød på mange spændende studier af seværdigheder både i Hamborg, Slesvig og Flensborg og hyggeligt samvær med de tyske værtselever og deres familier, hvor eleverne også fik lejlighed til at bruge deres tysk, udtaler tysklærerne Rasmus P. H. Christensen og Lisbeth Helm.