Gymnasiets 2. g klasser spredt rundt i Europa

I ugen op til påskeferien hvert år drager alle 2.g. klasser på Allerød Gymnasium afsted på studieture til forskellige byer eller øer rundt om i Europa. I år var rejsemålene for de ni 2.g. klasser enten Edinburgh, Malta, Malaga, Rom, Athen eller Firenze, og med sig havde hver klasse 2 lærere.

Eleverne er flittige til at sende små historier og billeder hjem til gymnasiet, mens de er på farten. De elever, som skulle mod sydligere himmelstrøg havde nok forventet, at de ville kunne opleve alle seværdighederne og løse de mange opgaver, som følger med på en studietur, i den dejlige lune forårssol. Men for mange klasser var vejret en lidt blandet fornøjelse.

Således for 2s, som var i Rom, og hvor paraplyerne måtte frem, mens de modtog pavelige velsignelse på Peterspladsen og senere bl.a. besøgte Colosseum, Forum Romanum, og den Spanske Trappe. Regnen kunne dog ikke ødelægge storheden ved oplevelserne.

2r, som var i Athen måtte også ind imellem ty til regntøjet, men vandreturen op til Akropolis og Parthenon templet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over hele Athen, besøget i parlamentet mm. er de storslåede indtryk, som står tilbage efter hjemkomsten.

2n kastede sig bl.a. ud i en sej løbetur langs marinaen i Malaga, og var også så heldige at komme ind og overvære et topholdsbrag i den spanske basketliga.

2p, som var på Malta, var på besøg i Mdina, bedre kendt som ”The Silent City”, og udforskede bl.a. også Rabat katakomberne, som er underjordiske gravpladser, som romerne byggede, da Malta var underlagt romerne omkring år 200.

For alle 2.g. klasserne er studieturen et spændende afbræk i den almindelige undervisning på gymnasiet, hvor der læres ”on location”, og hvor der også er tid til hyggeligt socialt samvær om aftenen, når de lærerige programpunkter på dagen er forbi.