Japanske gymnasieelever på besøg på Allerød gymnasium

Godt en uge inde i det nye skoleår, har Allerød Gymnasium haft besøg af 19 elever og lærere fra det japanske privatgymnasium JIYU Gakuen.

Det er i år fjerde gang, at Allerød Gymnasium får besøg af elever fra JIYU Gakuen, og hvert år er samarbejdet blevet udvidet. I år gæstede eleverne og lærerne således Allerød Gymnasium i tre dage, og eleverne var privat indkvarteret to nætter hjemme hos elever fra skolens internationale klasse 2r. Aftalen er etableret gennem en af Allerød Gymnasiums tidligere lærere, Bjarke Takashi Christensen, som selv er student fra det japanske gymnasium og stadig har kontakt til dette.

De japanske gæster blev budt velkommen af uddannelsesleder Line Bach, Bjarke Takashi Christensen og syv elever fra den internationale klasse 2r, som de skulle arbejde sammen med henover de tre dage. Herefter stod den på matematikundervisning med de danske elever, formidlet på japansk, engelsk og dansk.

Særligt spændende var det, da de japanske elever instruerede de danske elever i gymnastikøvelser i de to efterfølgende idrætstimer. JYIU Gakuen er inspireret af den danske højskolekultur, og de japanske elever havde øvet sig på dansk højskolegymnastik hjemmefra. Herefter smagte eleverne på specialiteter fra henholdsvis Japan og Danmark. Det var derfor kulturmøde på højt plan!

Dagen efter gik turen videre til København sammen med eleverne fra 2r. På programmet stod både kanalrundfart og besøg i Rundetårn, og undervejs løste eleverne en række spændende opgaver med internationalt fokus.

Den sidste dag af besøget gik til FN-byen, hvor Valdemar Satoshi Rojle Christensen fortalte eleverne om deres arbejde og efterfølgende viste dem rundt.

Besøget var igen i år en stor succes for både gæster og deltagende elever, og på AG imødeser man japanernes besøg igen til næste år, udtaler Line Bach.