Glæde for idræt – også i regnvejr

Selvom regnen på denne grå tirsdag morgen øsede ned, kunne vandet ikke vaske glæden for idræt af ansigterne på de mange elever fra Allerød Gymnasium.

Dagen startede traditionen tro med morgenmad i fællesområdet, for at samle kræfter til den forestående idrætsdag. Der blev lavet en lille sportsquiz for at sætte stemningen, og herefter blev eleverne delt ud på forskellige sportslige aktiviteter, så som ultimate, kanotur, badminton og salsa. Holdene blev dannet på kryds og tværs af årgange, for idrætsdag handler ikke kun om at få pulsen op, men ligeså meget om at styrke fællesskabet, og få en pause fra hverdagens stress.

”Ikke nok med at man får pulsen op, så kommer man også bedre ind i fællesskabet på tværs af klasserne”, fortæller en elev fra 2.g

Aktiviteterne foregik ikke kun på skolens område, men lokale idrætsfaciliteter og omkringliggende skov blev også udnyttet til idrætsdagen. Også undervisere fra lokale klubber og foreninger kom og lærte eleverne om glæden ved netop deres sport.

Da regn udviklede sig til en sand syndflod og blev en for hård modspiller for nogle af udendørsaktiviteterne, satte kreative sjæle hurtigt alternative aktiviteter i gang. Det blev eksempelvis  til brætspil og bordtennis i stedet for vandretur og tennis. Trods alt dette var der ikke én elev som kunne klage over dagen. Pulsen kom måske ikke op hos alle eleverne, men dagens mål blev nået. Fællesskabet blev styrket og stressen reduceret.

Skrevet af Therese 2.cd, Sara-Victoria 2.cd, Christine 2.x, Ida L 3.dq, Signe 2.m, Natasha 2.m.