Besøg fra Belgien på Allerød Gymnasium

Mandag eftermiddag d. 21. oktober ankom 28 elever og to lærere fra Keerbergen i Belgien til Allerød Gymnasium. Her blev de budt velkommen af eleverne fra 2r, en af AG’s internationale klasser, og gensynsglæden var stor, da AG’s elever selv har været på udvekslingsbesøg hos belgierne i Keerbergen tilbage i februar i år.

Om tirsdagen var der fokus på vigtigheden af at lære sprog og betydningen af møder mellem kulturer. Både de belgiske og danske elever skulle dyste i en ”debate battle” på engelsk med brug af overbevisende argumentation og retoriske knep.

Efter en byvandring i Helsingør med besøg på Museet for Søfart onsdag formiddag, tog alle eleverne videre til en rundvisning på Frederiksborg Slot i Hillerød. Efter en aktiv dag sluttede man med fællesspisning på Allerød Gymnasium, hvor de danske elever medbragte hjemmelavet traditionelle danske retter.

Besøgets sidste hele dag, torsdag, blev om formiddagen tilbragt i Roskilde, med besøg på Vikinge museet og Domkirken. Resten af dagen bød på endnu en byvandring, denne gang i København, fra Kastellet og til Rundetårn og med en kanalrundfart ind imellem.

Fredag morgen var det atter tid til afsked, men de belgiske og danske elever fastholder kontakten med hinanden, udtaler matematiklærer Søren Bitsch.