Religionselever på dannelsesrejse til Imam Ali Moské

Det er ikke altid nødvendigt at begive sig ud på en længere rejse for at finde et kulturelt, religiøst møde, der kan skabe pludselig oplevelse af fremmedgjorthed, ny bevidsthed om egen identitet samt skabe større forståelse for det, der er anderledes. En brik i 2p religionselevernes dannelsesrejse blev tors. d. 21. november givet dem ved besøget i den storslåede Imam Ali Moské, som ligger i hjertet af Nørrebro, omkranset af Halabutikker, muslimske grundskoler, butikker der sælger vandpiper, smukt dekorerede kjoler og tørklæder samt frugt og grønt. En Moské i en hel særlig kaliber i den helt rette Moské-stil med minareter, arabisk kalligrafi, ægte tæpper, marmor og gulddekorationer for blot at nævne et udsnit af det fantastiske univers, der mødte eleverne.

Ved indtrædelse i det hellige rum måtte eleverne tilpasse sig de uvante forhold og sørge for anstændig påklædning, ingen sko, ingen uanstændig tale og pigerne måtte iføre sig tørklæde. Rituelle krav der tydeligt bidrog til en stærkere kulturel oplevelse.
Den unge imødekommende Imam (han kan sammenlignes med en præst) ledte eleverne igennem Moskéens mange rum med beretninger om Islam i Danmark og Moskéens funktion som både bederum primært for byens Shia-muslimer samt som værested for muslimske unge, der har behov for ekstra støtte og hjælp socialt såvel som fagligt.

Dannelsesrejsen sluttede for eleverne sen eftermiddag med det karakteristiske arabiske kald til bøn, der hurtigt førte Imamen fra rollen som guide til bederummet i rollen som leder af bøn.
Eleverne afklædte sig tørklæder, genfandt overtøj og sko og begav sig tilbage den korte rejse mod Allerød Gymnasium, udtaler religionslærer Charlotte Villefrance.