Elever fra Allerød Gymnasium udvikler læringsspil om politik

”Det skal give point at gennemføre sin dagsorden”, ”hvordan kan vi skabe nogle ordentlige rammer for forhandling så det ikke bare bliver en råbe konkurrence?”, ”kortene er ubalancerede, vi må have vores matematiklærer ind over”, ”Er der flere oreos?” Disse og mange andre diskussioner er i gang mens 3.g elever fra Allerød Gymnasium udvikler et læringsspil, som skal give 1.g. elever en bedre forståelse for politiske forhandlinger. Eleverne er en del af en frivillig ”Masterclass” i samfundsfag, som i år har samfundsfaglig spiludvikling som tema. Tidligere samfundsfaglige masterclasses har handlet om ”Skrald og bæredygtighed” samt ”diplomati i praksis”.

Gruppen af spiludviklere har undervejs fået hjælp af Mads Brynnum fra Copenhagen Game Lab som udvikler læringsspil både til undervisningssektoren, men også til offentlige og private virksomheder. Idéen med dette læringsspil er at få eleverne til at sætte sig i en politikers sted og give en oplevelse gennem et spil, som i sidste ende kan hjælpe til at forstå hvad politisk forhandling er og hvordan man opnå kompromisser i politik (og i mange andre sammenhænge hvor der finder forhandling sted).

Det færdige spil skal præsenteres af udviklerne for en 1.g. klasse kort efter nytår, som så bliver de endelige testpersoner, udtaler klassens samfundslærer Morten Vinther.