Dette er studieretningen for dig, der har interesse for andre kulturer. Den er for dig, der synes, at arbejdet med kommunikation på flere forskellige målsprog er udfordrende og sjovt. De mange sprog gør dig samtidig attraktiv på arbejdsmarkedet i en global verden, hvor gode sprogkundskaber er nødvendige. Du får mulighed for at fastholde og udvikle dit andet fremmedsprog, Tysk, fra folkeskolen ét år, Tysk C, udvikle dine engelskkundskaber med Engelsk A og yderligere tage fat på et tredje sprog, Spansk.

Der er tale om en studieretning med en stærk international profil, hvor fagene engelsk, spansk og tysk arbejder sammen i tværfaglige forløb med emner som bl.a. kulturmøder, migration, sprogkrig, national identitet, unge og storbyliv.

Med ca. 100 millioner tysktalende i verden er det vigtigt at kunne bruge sproget i praksis og forstå kulturen i de tysksprogede lande. I tysk har vi fokus på at kommunikere, at kunne anvende sproget mundtligt og skriftligt og få indblik i kultur, historie og samfundsforhold i Tyskland og andre tysksprogede lande.

I sprogfagene lægger vi stor vægt på variation i undervisningen, og sprogindlæringen foregår bl.a. gennem arbejdet med tekster, film og brugen af digitale medier. Vi laver rap-arrangementer, podcasts og vodcasts, Kahoot samt anvender Quizlet, filmaftener og meget andet.

Vi tager på ekskursioner ud af huset og besøger bl.a. den tyske ambassade og spanskstudiet på Københavns Universitet. Hvert år tager vi tyskeleverne med på julemarked i f.eks. Lübeck eller Flensborg, og i 3.g besøger tyskeleverne Berlin.

Tysklærerne i gymnasiet samarbejder med folkeskolerne for at give dig en bedst mulig overgang fra folkeskolen til gymnasiet. Vi har øje for de forskellige sprogkundskaber, eleverne har med i bagagen og tilbyder både ekstra udfordringer og hjælp i lektiecaféen på gymnasiet, hvis lektierne eller de skriftlige afleveringer driller.

Prøv dine muligheder med studieretningen

Her kan du prøve at sammensætte din egen fagpakke med lige præcis de valgfag, som du kunne tænke dig, og som studieretningen tilbyder. Bemærk at vi ikke kan love, at alle valgfag bliver oprettet.

Har du svært ved at vælge retning?

Bare rolig. Der er mange før dig, der har været i tvivl om, hvilken studieretning, der er den rigtige. På AG er dit valg af studieretning ikke bindende før du har gennemført et halvt års undervisning.