Bliv Team Danmark-elev

Til dig der dyrker sport på eliteniveau

Allerød Gymnasium er udpeget som Team Danmark uddannelsespartner, hvilket vi er rigtig stolte over.

Som Team Danmark elev på Allerød Gymnasium har du mulighed for at skabe de bedste rammer for din skolegang og idrætskarriere. Som Team Danmark elev får du mulighed for at lave morgentræning på Allerød Gymnasium to gange om ugen før skoletid (Vi forventer at lægge træningsmuligheder to af følgende dage; mandag, onsdag eller fredag i tidsrummet 6.45 til 7.50).

Der er i øjeblikket ca. 20 Team Danmark-elever på AG fordelt på flere forskellige sportsgrene, men vi forventer flere Team Danmark elever, nu da vi er blevet Team Danmark Uddannelsespartner.

Som Team Danmark-elev vil du kunne vælge at søge ind på en ”almindelig” 3-årig ordning, men du vil også kunne vælge et 4-årigt forløb, hvor du naturligvis vil opleve et mærkbart fald i arbejdsbelastningen. Samtidig stiller den 4-årige ordning store krav til dig og din selvdisciplin. Du vil nemlig få en vis mængde mellemtimer, som du må lære at udnytte fornuftigt.

Som Team Danmark elev kan man frit vælge hvilken studieretning man vil gå på efter grundforløbet. Vi har dog besluttet at Team Danmark elever har fortrinsret til følgende to studieretninger (studieretning 1 (matematik A + Fysik B + Kemi B) og studieretning 6 (Samfundsfag A + Matematik A) med Idræt B)

Som Team Danmark-elev vil du kunne få godskrevet fravær for aktiviteter i Team Danmark-regi og der vil være mulighed for tilpasning af eksamensskema til højt prioriterede aktiviteter i Team Danmark-regi. Hvis du er borte fra undervisningen på grund af træning, stævner eller lignende i Team Danmark-regi, har du mulighed for at søge TD om erstatningstimer i de fag, hvor du har brug for det. Din TD-koordinator her på skolen Martin Lyager Rasmussen kan hjælpe dig med det.

Du skal på et særligt ansøgningsskema fra Team Danmark søge om godkendelse af dit idrætslige niveau. Det er ikke skolen, men Team Danmark, der afgør, om du opfylder de idrætslige kriterier. For at begynde på Allerød Gymnasium som TD-elev skal du altså både være godkendt at Team Danmark og opfylde de almindelige kriterier for optagelse i gymnasiet. For mere information om ansøgning om TD-godkendelse kan du tjekke dette link.

Martin forsøger gennem dialog med Team Danmark-eleverne, deres forældre, lærere, trænere, klubber og forbund, at skabe sammenhæng mellem elevernes gymnasie- og elitesportsliv.

Du er meget velkommen til at kontakte Martin på tlf. 27 49 42 35 eller skrive til ham på agmlr@aggym.dk

Idræt på B-niveau

Til dig der vil have idræt på højt niveau

Til dig, som vil kombinere en interesse for idræt med et spændende gymnasieforløb tilbyder vi naturligvis Idræt B som valgfag på Allerød Gymnasium.

På Allerød Gymnasium vil vi gerne gøre noget ekstra for idrætsinteresserede elever, og derfor håber vi på at lave minimum én klasse, som udover studieretningsfagene har idræt på B-niveau sammen. Klassen forventes oprettet som en samfundsfaglig studieretning.

En klasse, hvor alle har idræt på B-niveau, giver ekstra gode muligheder for at læse C-niveau og B-niveau sammen og dermed øge koblingen mellem teori og praktik og mulighederne for at stifte bekendtskab med flere forskellige idrætsgrene.

Klasser hvor alle har idræt på B-niveau vælger ofte at tage på en studietur til Korsika, hvor der bl.a. står mountainbike, bjergklatring, adventurerace, canyoning og teambuilding på programmet.

PÅ AG er vi glade for og stolte over vores meget lækre idrætsfaciliteter, som sammen med vores dygtige og motiverede undervisere giver dig rige muligheder for at prøve kræfter med mange forskellige former for idræt. Det kan f.eks. være de mere traditionelle idrætsgrene, som fodbold, basketball og badminton. Eller hvad med en dansesession i vores dansesal?

Har vi ikke faciliteterne selv, så tager vi ofte ud af huset og prøver kræfter med eksempelvis træklatring, tennis eller en dejlig løbetur i en af de omgivende skove.

Har du lyst til mere idræt og ønsker at arbejde mere i dybden med disciplinerne og teorien, så er idræt på B-niveau det naturlige valg. Her arbejdes med udgangspunkt i tematiske forløb, der kobler teori og praktik, der undersøges og afprøves nye tendenser inden for idrætsverdenen og der diskuteres relevante og aktuelle problemstillinger.

Ved du f.eks. hvorfor Caroline Wozniacki er blevet så dygtig til tennis – på trods af, at hun kommer fra et lille land med ringe tennistraditioner? Hvordan har Danmark formået at skabe adskillige spillere til den amerikanske ishockeyliga (NHL) og hvad skal der til for at vi får skabt vores første spiller i NBA?

Dette og lignende spørgsmål tages op når temaet handler om talentudvikling i et nationalt og internationalt perspektiv.

Vi har opbygget et samarbejde med Institut for Idræt (Københavns Universitet), hvilket betyder, at der i løbet af året kommer gæsteundervisere, som står for dele af undervisningen i grundtræning.

Teoretisk bliver du ligeledes undervist i du kroppens anatomi, fysiologi, idrætshistorie og relevante samfundsmæssige idrætsperspektiver.

Slutteligt er der tradition for, at idrætseleverne på B-niveau tager på skiekskursion til Hafjell i Norge, hvor der bliver undervist på alpinski, snowboard og langrendsski, krydret med masser af sociale aktiviteter på og uden for pister.

Frivillig idræt før skoletid

Når du har brug for en pause fra lektier og opgaver, så står AG Morgensport klar til dig en gang om ugen. Her kan du slå hovedet fra og i stedet træne kroppen og lattermusklerne sammen med elever fra alle årgange.

Der bliver spillet Basket, Bordtennis, Volley, Fodbold, Hockey eller lige den sportsgren, som du kommer og vælger, for AG Morgensport består af den sport, som du vil lave.

Så følg med på facebook AG Morgensport, her opretter vi begivenheder til dig, så du kan se, hvornår der sker noget. På morgensamlingerne får du også info om, hvad der sker i AG Morgensport netop nu. Men muligheden for sport med alle dine venner eller potentielle venner er enestående – så hvad venter du egentlig på?

Kontakt Emil Kirkegaard (EKI) ageki@aggym.dk eller Bjørn Lind-Harder (BLI) agbli@aggym.dk for yderligere information.

Vil du vide mere om AG?

Hvis du synes, AG lyder som en skole for dig, synes vi du skal komme forbi og besøge os. Så kan du mærke stemningen, se skolen og måske endda møde nogle af dine kommende skolekammerater.

Besøg skolen