Badekarret er skolens hjerte

I midten af gymnasiet ligger skolens store fællesrum, ‘Badekarret’. Her har alle klasser sit eget bord, og det er her man mødes i frikvarterer, til morgensamlinger og til fællestimer. “Badekarret” danner også ramme om skolens fester. Fra hjørnerne af ‘Badekarret’ er der adgang til skolens forskellige undervisningsfløje med klasselokaler og faglokaler.
.

Kantine

I ‘Badekarret’ finder du skolens kantine. Her laver og sælger kantinebestyrer Anita alt fra varm mad og smagfulde sandwiches til skønne salater, frugt, kaffe/te, sodavand og slik. Her er noget for enhver smag – endda til gode priser.

Plads til fordybelse

Allerød Gymnasium bliver løbende moderniseret for at give de bedste betingelser for læring og for at kunne tilbyde skolens elever tidssvarende faciliteter. Skolen har 30 moderne udstyret undervisningslokaler, og to nye auditorier, der er indrettet med henblik på at kunne levere ikke bare tidssvarende faciliteter, men undervisning der rækker ind i fremtiden. På gymnasiets forskellige gangarealer er har vi lavet plads til gruppearbejde. Det kan både foregå ved vores høje studieborde eller i hyggeområderne med bløde sofaer.

Studiecenter

I Studiecentret kan du gå på opdagelse i bøgernes verden under vejledning af skolens bibliotekar. Studiecenteret ligger i midten af skolen, og fungerer som et værksted til inspiration og fordybelse, hvor du kan låne bøger og andre studierelevante materialer. Udover lån af bøger er der adgang til tidsskrifter, aviser, leksika/håndbøger samt adgang til diverse elektroniske medier. Det er også her der afholdes skriveværksted i forbindelse med større skriftlige opgaver og eksamenscaféer.

Faglokaler

Skolen råder over flere fuldt udstyret fagspecifikke lokaler. I Sciencefløjen er samtlige lokaler indrettet til de naturvidenskabelige fag og dedikeret til undervisning i biologi, fysik, kemi eller naturgeografi. Derudover er der faglokaler til musik, billedkunst og drama.

Øvelokaler og lydstudie

AG har flere øvelokaler som skolens elevbands frit kan benytte. Hvis I er en gruppe elever, der vil starte et band og har brug for et sted at øve, så start med at henvende jer til en musiklærer.
Øvelokalerne er udstyret med trommesæt, bas og basforstærker, guitar og guitarforstærker, keyboard, Fender Rhodes og PA (sang-anlæg).

Læs mere om musik

Idrætsfaciliteter

Allerød Gymnasium har sin egen idrætshal med tilhørende udendørs boldbaner, Beach volleyballbaner, multibane og andre idrætsfaciliteter. Som med resten af skolen bliver hallen løbende moderniseret, og har nyindrettede omklædningsfaciliteter, et nyindrettet rum med spejlvæg til yoga, to nyindrettede rum med træningsmaskiner, et styrketræningsrum og et rum til teoriundervisning.

Læs mere om idræt

Slå dig løs i billedkunst efter skoletid

Hvis du har lyst til at udfolde dig kreativt med billedkunst, kan vi tilbyde dig at udfolde det i billedkunstlokalet om eftermiddagen. Vi vil fortælle dig mere på en morgensamling, om præcis hvornår det foregår. I billedkunstlokalet vil du kunne arbejde med installationskunst, nye produkter, nye teknikker, nye ideer – det er dig, der kommer med inspirationen – så stiller vi op med produkter og en billedkunstlærer, som kan guide dig.

Udendørsarealer til aktivitet og afslapning

Grunden, som Allerød Gymnasium er en del af, er 55.000 m2 stor og rummer både en mindre park, boldbaner og små hyggelige grønne arealer mellem bygningerne, hvor man kan slappe af og nyde solen.

Vil du vide mere om AG?

Hvis du synes, AG lyder som en skole for dig, synes vi du skal komme forbi og besøge os. Så kan du mærke stemningen, se skolen og måske endda møde nogle af dine kommende skolekammerater.

Besøg skolen