Beskyt din identitet – og andres!

Forbud mod deling af billeder uden tilladelse

Det er ikke tilladt at dele billeder eller video uden tilladelse fra de involverede. Ifølge det  kriminalpræventive råd er det direkte strafbart at dele krænkende billeder eller optagelser af andre!.
Reglerne er i hovedtræk som følger (reglerne er ens for både intime fotos og helt harmløse portrætbilleder):

• Man må kun dele oplysninger, videoer og fotos af andre, hvis alle de personer, som oplysningerne angår (fx de personer, der kan ses eller høres på en video) på forhånd har givet lov – tydeligt og frivilligt. Hvis man deler noget uden at have fået lov, er det ulovligt.
  • Det skal være den konkrete oplysning, video eller foto, som personerne skal give lov til, at du deler. Dvs. at hvis man har sagt ”ja” én gang, gælder det kun i det aktuelle tilfælde.
  • Hvis personerne senere fortryder, at de sagde ja til at du måtte dele oplysninger, video eller fotos af dem, skal du straks fjerne materialet igen fra det medie, hvor du har lagt den op, ligesom du skal bede de venner, du evt. har delt materialet med, om at slette det. Det kan i mange tilfælde være praktisk umuligt og derfor skal du overveje nøje, om det er en god ide at dele materialet i første omgang.
  • Hvis skaden allerede ér sket og materialet er lagt på nettet og evt. videredelt, kan man finde vejledning i at slette materiale fra forskellige platforme i denne vejledningfra Red Barnet.
  • Situationsbilleder kan deles uden samtykke fra de pågældende personer, hvis de erabsolut harmløse. Hvis en person på situationsbilledet ikke er enig med dig i, at det er helt så harmløst og derfor ønsker det fjernet fra nettet, skal du lytte til det og fjerne billedet straks.

Her kan du finde mere information:

Hjælp til at slette

Er du blevet delt på nettet – og ønsker du nu at slette det billede eller de informationer, der er videresent? Så er der hjælp at hente på siden sikkerchat.dk