Specialpædagogisk Støtte (SPS)
SPS er en støtteordning, man kan søge, hvis man er kvalificeret hertil. Støtteordningen skal være med til at sikre, at man kan tagene n ungdomsuddannelse på lige vilkår med ens klassekammerater, selv om man har en diagnose eller en lidelse som gør, at man har brug for hjælpemidler.
Det er elever med diagnoser som autisme, Aspergers, ADHD, ADD, angst, depression høre- eller synsnedsættelse eller andre fysiske handicap mm, som kan søge SPS.
For at søge SPS skal man gøre følgende
- Kontakte vores SPS-ansvarlige (gerne inden skolestart) eller ved udredning i løbet af gymnasietiden
- Der vil efterfølgende være dialog med elev og forældre om behov for støtteordning med vores SPS-ansvarlige
- Indsendelse af dokumentation for diagnose/handicap til SPS-ansvarlige
- Underskrivelse af samtykkeerklæring som sendes til SPS-ansvarlige
- Efter behandling af ansøgning i (styrelsen) sendes svar til ansøger, som modtages via digital post
- Studiestøtte iværksættes efterfølgende med SPS-vejleder
Vær obs på, at forløbsbeskrivelse udarbejdes en gang pr. semester af elev og SPS-vejleder og skal underskrives af forældre, hvis eleven er under 18 år.
Fra ovenstående sættes i gang kan man forvente at det tager en til to mdr. fra man ansøger til man får svar på ansøgningen, så det er vigtigt at komme i gang med ovenstående proces hurtigst muligt.
For at kunne søge SPS
For at kunne søge om SPS skal man have en lægefaglig dokumentation, som beskriver ens fysiske handicap eller diagnose.
SPS består af
Hvis man får tildelt SPS støtte, så består denne af støttetimer, hvor man sammen med sin SPS-vejleder kan få hjælp til at planlægge og overskue sit skolearbejde samt udarbejde en plan for skolearbejdet.
Alt efter hvor megen SPS støtte du får, vil du mødes med din SPS-vejleder en til to gange om ugen.
SPS og eksamen/prøver
Har man fået tildelt SPS støtte, så har man mulighed for at få ekstra tid til de skriftlige og mundtlige prøver.
Til de mundtlige prøver vil man kunne få ekstra tid til forberedelsen. Hvor meget ekstra tid man kan få til forberedelsen, er et individuelt, men vil ofte svare til et tidsinterval svarende til eksaminationen. Hvis du fx skal til eksamen i mundtlig eksamen i Ty B som har en eksaminationstid på 30 min, så kan du få 30 min. oven i den oprindelige forberedelses tid, som er 60 min, så du samlet set har 90 minutters forberedelsestid.
Til de skriftlige eksamener vil man kunne få op til 60 minutters ekstra tid til de skriftlige opgaver. Hvis den skriftlige prøve består af en delprøve 1 og 2, så vil den ekstra tid blive fordelt mellem de to delprøver.
For at kunne få ekstra tid, så skal man have en snak med sin studievejleder eller skrive- læsevejleder, som så indstiller en til ekstra tid til de forskellige prøver. Dette sker I løbet af efteråret eller i januar/februar.
Hvis man ikke ønsker forlænget tid, så er dette selvfølgelig også en mulighed.
For mere info kan du kontakte vore SPS-koordinator Sisse B. Jensen på mail agsbj@aggym.dk