Fysik
Hvorfor er der nogle gange sol- og måneformørkelse? Hvordan opstår lyden fra en guitar eller en fløjte? Kan man tørre tøj i frostvejr? Hvordan fungerer et kraftvarmeværk? Hvordan måler man bølgelængden af lys fra en laser? Hvad skete der ved Big Bang – og derefter? Disse spørgsmål og mange andre besvares på Fysik C, hvor du får en viden om mange naturfænomener og spørgsmål om teknologi gennem teori og eksperimenter, som du laver i laboratoriet.
Hvordan fungerer et røntgenapparat? Et atomkraftværk? En rutsjebane? Hvordan dannes stjerner, og hvordan kan man analysere lyset fra dem? Du vil på Fysik B lære om bl.a. bølger, elektriske kredsløb, mekanik og kvantefysik. Fysik B støtter din forståelse af matematik på B- og A-niveau. Du udfører endnu flere eksperimenter, og måske bygger du robotter, leger med Rubens flammerør eller…? Fysik B er adgangsgivende til en lang række uddannelser i naturvidenskabelig, teknik og sundhed, navnlig i kombination med matematik A.
Vælger du Fysik A, kommer du til at arbejde endnu mere selvstændigt, og se endnu mere fysik, bl.a. elektriske og magnetiske felter, elementarpartikelfysik og fundamentale vekselvirkninger, mekaniske svingninger, planetbevægelser og mekanik i 3D samt et særligt emne, f.eks. medicinsk fysik, som man går i dybden med. Du vil i højere grad skulle bruge matematik, og du arbejder løbende med at regne på fysiske problemer.
Fysik C
- Der gives en mundtlig karakter.
- Du kan komme til mundtlig eksamen.
Fysik B
- Der en gives en mundtlig og en skriftlig karakter.
- Du kan komme til mundtlig eksamen.
Fysik A
- Der gives en mundtlig og en skriftlig karakter.
- Du kommer til mundtlig og/eller skriftlig eksamen.